Tågluff - Paris, Frankrike

"Paris is always a good idea" 
 
 
Kort om Paris:
Bo: Vi bodde på St Christopher's Inn Gare du Nord. Väldigt trevligt (och stooort) hostel precis vid tågstationen Gare du Nord, dvs väldigt lätt att ta tunnelbanan när man skulle ta sig runt till olika saker. Inget kök att använda, vilker var synd eftersom allt är så dyrt i Paris. Det fanns en trevlig bar i anslutning till hostelet som hade livemusik och en cider som smakade rävpiss. Men ändå nice! Inte alls särskilt dyrt, speciellt inte om man jämförde men andra boenden i närheten.
Äta: Asså HALLÅ. Crepes med Nutella och banan! Vad annars?! Åt detta så fort jag kunde, och sen gick resten av resan åt att försöka hitta Crepes till mig i Europas alla hörn. Detta är anledningen att jag gick upp nästan 3 kg... I Paris måste man givetvis också äta croissanter, Croque Monsieur, Fondue och dricka vin. Vi gjorde allt detta.
Göra: Vi tog oss runt till alla de klassiska sevärdheterna, det vill säga Eiffeltornet, Triumfbågen + Champs Elysee, Louvren, Notre Dame och Montmarte med Sacre Cœur. Det måste man göra i Paris oavsett hur intresserad man är! Vi åkte även cykeltaxi förbi Pont Des Arts, ni vet bron där det hänger miljoners miljarder hänglås. Eiffeltornet och Louvren var större än jag trott, och Mona-Lisa var mindre. Notre Dame är ett mästerverk och Triumfbågen likaså. Do it!
Bra att veta: x Tunnelbanan är smidig! Häng dock inte på stationerna Gare du Nord och La Chapelle för mycket om kvällarna, de är ganska stökiga. Vi lyckades ju pricka in dessa två som våra "hemstationer" så vi tog faktiskt en Ubertaxi hem från ett restaurangbesök i Montmarte en kväll. Väldigt skönt när man tryggt åkte bil förbi alla gäng man annars hade behövt gå slalom emellan... 
x Boka boende i tid, särskilt om du backpackar som vi och har en tajt budget. Det är ofta väldigt dyrt. 
x Försäljarna utanför Sacre Coeur är SINNESSJUKA. De går på en och försöker knyta ett armband kring din handled som en "gåva" och sen vill de ha betalt. Två killar gick på mig och höll bokstavligen fast mig så att jag fick slita mig loss för allt jag var värd. Tragiskt tips: Hold on to a dude. De gick mildare fram när jag gick arm i arm med Rasmus. Det bästa var bara att vara snabb därifrån och bara säga No, no.
Övrigt: Paris is always a good idea
 
 
 
 
 
Ja ni uppmärksamma människor, dessa två nedersta bilderna är faktsikt från Nice! Vi åkte ett brutalt jobbigt nattåg dit från Paris, och spenderade hela dagen på stranden. Så jag kände att jag hade inte tillräckligt mycket att säga om Nice att det behövde ett eget inlägg. Strandpromenaden är guld, stranden is not. Det är riktigt stora stenar, så flip flops ner till vattnet är ett måste!
 
 
Photography, Travel the world | | Kommentera |
Upp