Tågluff del 2 - Brugge, Belgien

 
(För att förtydliga; Brygge = svenska, Brugge = holländska, Bruges = franska och engelska, Brügge = tyska)
 
 
Kort om Brygge, enligt mig:
Bo: Lybeer Travellers' Hostel var trevligt, snyggt och fräscht. En smula opersonligt enligt mig, men Rasmus gillade det!
Äta: Belgiska våfflor! Herregud, svenska våfflor kan slänga sig i väggen! Vi åt med färska jordgubbar och grädde, guld! Även belgisk choklad är väl värt att prova. Vi hittade en butik med mängder av handgjord choklad. 
Göra: Brugge är en väldigt gammal stad som påminner en smula om Visby. Gå omkring och mys, ta mysiga bilder, drick te på en mysig uteservering. Mys. Gå in i någon av de gamla kyrkorna om sådant intresserar dig.
Bra att veta: Vi fick uppfattningen att Brygge är ett familjeställe. Vi (läs: Rasmus) hittade någon bar/klubb men om det är festa man är sugen på så välj något annat.
 
 
 
 
Photography, Travel the world | Europa, Tågluff | | 25 kommentarer |

Tågluff - Amsterdam

Efter 13 timmar resa från Köpenhamn, som inkluderade tågstrejker och annat skoj, kom vi äntligen fram till Amsterdam! 
 
Kort om Amsterdam, enligt mig:
Bo: Vi bodde på Hostel Flying Pig Downdown, rekommenderar!
Äta: Vlaamse fries, alltså pommes med brutala mängder majonnäs (och smält ost, mmm). Finns att köpa i papptratt i de flesta gathörn.
Göra: Bara spatsera omkring och ta mycket foton. Amsterdam ser verkligen ut som på vykort! Man kan även besöka Anne Franks hus, Van Gogh-muséet och riksmuséet, men när vi var där var det kö i typ 1,5 timme så vi skippade det. De två bilderna näst längst ner är från Vondelpaark, en rask promenad på en halvtimme (om man hittar) från centrum.
Bra att veta: Det är lätt att råka vandra in i The Red Light District om man promenerar omkring på kvällen. Tänk på att absolut INTE ha kameran framme där! Jag hade min runt halsen, och tjejernas bodyguards utanför fönstret såg ut som att han ville ha ihjäl mig. 
Övrigt: Trots mycket prostution, droger m.m. så är ändå Amsterdam den staden som vi kände oss säkrast i kvällstid på hela resan. 
 
 
 
 
Vårt hostel i Amsterdam, Flying Pig Downtown. Vi var supernöjda! Bra läge, gratis frukost, trevlig personal, relativt fräscht. Det fanns en bar i anknytning till receptionen där det var utmärkt att sitta och ta en öl och prata med andra backpackers innan man gick ut. 
 
 
 
 
 
 
Photography, Travel the world | Backpacking, Europa, Tågluff | | En kommentar |

Tågluff - Köpenhamn

Första stoppet på min tågluff, grannen Danmark och vackra Köpenhamn! Här stannade vi bara en natt och "värmde upp". Vi gick på Strøget, Nyhavn och Tivoli. På kvällen åt vi supergod Chili con carne på hostelet. Dagen efter reste vi i 13 timmar för att ta oss till Amsterdam. Vad är väl ett bättre sätt att börja en tågluff än tågstrejk i Tyskland? 
 
 
Travel the world | | Kommentera |
Upp